Visie

U – ouders- of jij (jongere) vindt  het belangrijk dat uw kind zich goed kan ontwikkelen. Kinderen, jongeren en (jong) volwassenen willen het liefst net als iedereen vooruitkomen in hun ontwikkeling.  

Als dat niet naar wens gaat, willen wij graag een bijdrage leveren door middel van gesprek, onderzoek en oplossingen. Om oplossingen te kunnen vinden, willen we niet alleen weten waarin hulp gezocht wordt. We willen een totaalplaatje maken van uw kind – van jou èn daarin is van belang wat WEL naar wens verloopt en wat WEL goed gaat, naast zaken die niet naar wens verlopen. We maken een totaalplaatje van krachten èn klachten. Dat totaalplaatje wijst een weg naar het vinden van oplossingen. De krachten worden gebruikt bij het samen zoeken en gebruiken van oplossingen voor de klachten. 

In die zoektocht naar oplossingen is samenwerken en afstemmen nodig. Daarin zien we iedereen als gelijkwaardig: ouders, kind, jongere, school, (jong) volwassene, andere betrokkenen en de gz-psycholoog. Iedereen werkt aan dezelfde vragen vanuit ervaring, inbreng en eigen verantwoordelijkheid. Wens en wil en eigen inzet en kracht van de vragensteller zijn daarin van fors belang. 

We hopen dat we zo meewerken aan het verbeteren van ontwikkelingskansen van iedereen die een beroep doet op onze praktijk.