Eenmalig overleg

Regelmatig ontmoet ik ouders die met een onafhankelijke deskundige de ontwikkeling van hun kind wensen te bespreken. Daarvoor is dit eenmalig overleg of consult bedoeld. 

Wat is het doel van een eenmalig overleg / consult? 
In het consult spreekt u met mij over uw vragen en ervaringen om naar huis te kunnen gaan met een onderbouwd besluit over volgende stappen die voor uw kind van belang zijn. 

In de loop van een ontwikkeling kunnen er signalen zijn over het leren of over het gedrag. Dan ontstaan er voor ouders diverse vragen. 

Welke vragen en situaties kunnen dat zijn?

Een eenmalig consult is zinvol als u zich afvraagt:
-is het nodig om de signalen verder te verkennen en stappen te ondernemen
-zijn uw zorgen of vragen terecht of niet
-hoe kunnen we de signalen van school of anderen beoordelen
-waarom kunnen zaken die voorheen zorgpunten waren, weer verdwijnen en toch weer terug kunnen komen, soms heftiger of in een andere vorm
-de scores van het leren komen niet in aanmerking voor vergoeding van onderzoek door de woongemeente: het (leer) probleem is niet zwaar genoeg, is onderzoek wel mogelijk of zinvol?

Na een gesprek over de signalen komt aan de orde:
-is het zetten van een volgende stap nodig
-welke stappen kunnen gezet worden
-welke hulp kan passend zijn
-waar is die hulp te zoeken  Voorafgaand aan een eenmalig overleg spreekt u per telefoon met mij. Samen schatten we in of een eenmalig overleg passend is voor uw vragen en welke -bestaande- gegevens nodig zijn om mee te nemen naar een eenmalig consult.